Leads genereren met de leadformulierextensie

Leads genereren met de leadformulierextensie

De leadformulierextensie is een nieuw type extensie binnen Google Ads, die momenteel alleen nog in de bètaversie beschikbaar is. Met deze extensie kun je leads genereren, door mensen rechtstreeks vanuit de advertentie bijvoorbeeld een offerte- of contactformulier te laten invullen.

Voor wie is deze extensie interessant?

Deze extensie is met name interessant voor dienstverlenende bedrijven, die leads willen genereren om de verkoop te stimuleren. Echter zijn er meer mogelijkheden.

Mocht je in het bezit zijn van een webshop, dan kun je op deze manier ook mensen binnenhalen voor bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Hierdoor werf je alvast potentiële klanten, die geïnteresseerd zijn in jouw producten.

Hoe maak je de leadformulierextensie aan?

Zie hieronder een kort stappenplan voor het activeren van de leadformulierextensie:

Stap 1: Ga naar extensies en selecteer hier de leadformulierextensie. De leadformulierextensie kan worden toevoegd aan campagnes in het display-, video- en zoeknetwerk. Op basis van een aantal velden, kun je jouw eigen formulier samenstellen. 

Stap 2: Wanneer mensen binnen één van bovenstaande netwerken jouw advertentie tegenkomen, kunnen ze vanuit de advertentie het leadformulier openen. Daarbij zullen ze alle vereiste contactgegevens moeten invullen, waarna deze verzonden kan worden.


Stap 3: Alle binnengehaalde leads kunnen vanuit Google Ads beheerd en gedownload worden.

Hulp nodig?

Héé, alweer een verandering in het advertentiemodel van Google. Zie jij door de bomen het bos niet meer en heb je het gevoel dat je markt laat liggen? Kom met één van onze enthousiaste Google Ads marketeers in contact en we kijken of/ wat wij voor je kunnen betekenen. Laat het ons even weten door contact op te nemen

TEST

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *