Een dag in het leven van… een Rockwise-afstudeer-stagiair

Wil jij weten hoe het is om te werken bij Rockwise? In deze serie van blogs lees jij hoe een Rockstar zijn dag beleefd op het kantoor. Vandaag is het de beurt aan afstudeerstagiair Milan.

Werken aan mijn afstudeeronderzoek bij Rockwise

Het is woensdag 14 april en mijn dag begint om een uurtje of 07:45. Rustig wakker worden, ontbijtje maken en klaarmaken voor de werkdag. 08:45 uur op de scooter stappen zodat ik om 09:00 uur aan m’n bureau zit. Deze week ben ik bezig met het verzamelen van informatie voor de interne analyse, daarom neem ik vandaag interviews af bij mijn collega’s. Ik wil graag weten waar Rockwise volgens de medewerkers goed en slecht in is, onderdeel van de sterkte- en zwakteanalyse dus. Interviewen is niet mijn grootste hobby, maar door de chille band die ik met mijn collega’s heb, is het interviewen geen probleem. Al voor de middag heb ik alle nuttige informatie verzameld die ik de komende week ga verwerken.

Tijd voor ontspanning

De klok slaat 12:00 uur en dat betekent tijd voor het eerste potje FIFA. Sinds vorige week bestaat de regel dat een wedstrijd met meer dan 3 doelpunten verschil wordt bestraft met een €2,- boete voor de verliezer (aanleiding van deze regel is de 10-1 overwinning van Robin op Melvin vorige week. We waren het unaniem eens dat dit niet langer onbestraft kon blijven). Vandaag is Robin aan de beurt: Hij speelt met Napoli, ik met Lazio Roma. Ondanks dat Robin (op papier) een beter team heeft, wordt het een keurige 4-1 overwinning voor Lazio. Robin trekt teleurgesteld zijn portemonnee en legt €2,- in de boetepot. “morgen beter” zegt hij, en sluit de Playstation af. We eten ons brood op, praten wat over crypto en even later is het 12:45 uur en gaan we weer aan het werk.

Wie heeft volgens jullie gewonnen?

Google Ads sessie met het team

De pauze wordt hervat met een vergadering van de Google Ads-afdeling en een Google-consultant, hier sluit ik ook bij aan. Twee keer per maand hebben wij zo’n sessie waarin we de laatste ontwikkelingen rondom Google bespreken en we een aantal van onze accounts bij langslopen. We krijgen een wat tips en aanbevelingen van de consultant en kunnen hier de komende weken weer mee aan de slag. 14:00 uur is het als we de vergadering afsluiten en verdergaan aan onze eigen werkzaamheden. Ik maak een begin aan het transcriberen (terugluisteren en uittypen) van de interviews die ik vanochtend heb afgenomen. Een uur later daagt Matthijs mij uit voor het volgende potje FIFA. Het wordt Red Bull Salzburg voor Matthijs, Olympique Lyon voor mij. Een hele spannende wedstrijd werd het niet en eindigde in 7-2 voor Lyon. Het commentaar van Matthijs op deze wedstrijd was de beschuldiging dat ik het spel heb gehackt en dat zijn spelers daardoor slechter en slomer werden. Hij gooit €2,- in de boetepot en gaat snel weer aan het werk. De 90% die ik in mijn vorige blog noemde, is nog steeds in stand. Ook ik ga weer aan het werk. Ik schrijf de conclusie van de eerste deelvraag van mijn onderzoek en transcribeer vervolgens de interviews met Mark en Melvin voordat de werkdag er opzit. Verder een rustige avond, morgen mogen we om 09:00 uur (en vooral om 12:00) weer aan de bak.

Lijkt het jou ook leuk om stage te lopen bij Rockwise? Stuur je cv en motivatie naar info@rockwise.nl en wie weet word jij onderdeel van onze bruisende rockwise family.

TEST

Related Articles

Responses

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *